Veľký test tresiek: Víťaz testovania reaguje na výsledky

03.05.2020

TLAČOVÁ SPRÁVA: Asociácia spotrebiteľov v SR sa v uplynulých dňoch pozrela na kvalitu tejto rybacej pochúťky.

Zdroj: Facebook / Treska
Zdroj: Facebook / Treska

Ryba Košice zareagovala na výsledky:

Treska v majonéze má za sebou takmer 70 ročnú tradíciu, ktorej by mala zodpovedať aj kvalita. Výsledok testu Asociácie spotrebiteľov v SR, ktorý označil naše dva produkty za najlepšie, si veľmi ceníme. Za ich kvalitou stojí najmä receptúra, dôkladne vyberané suroviny bez umelých sladidiel, úcta k našej národnej pochúťke a úprimný zámer spoločnosti RYBA Košice mať najlepšiu tresku. Dnes je na trhu viac druhov Tresiek - klasických, exkluzívnych, pikantných a kombinovaných s rôznymi šalátmi. Čo ale robí Tresku Treskou je ryba, z ktorej je treskav majonéze vyrobená. A to je biele chudé mäso z tresky, čiže biela masívna svalovina, ktorá patrí do šalátu kvôli svojej štruktúre a farbe mäsa. Tresky, ktoré používame v našich produktoch, prechádzajú hĺbkovým mrazením krátko po výlove, vďaka čomu si ryby zachovávajú svoje nutričné hodnoty a charakteristickú chuť. Našim spotrebiteľom chceme dopriať tú najlepšiu, tradičnú retro receptúru, preto nahrádzanie treskovitých rýb lacnejšími druhmi odmietame," uvádza Peter Bačkor, riaditeľ spoločnosti Ryba Košice spol. s r.o..

Reakcia z FB stránky:

„To, čo vedia Treskoslováci už dávno, potvrdila aj Asociácia spotrebiteľov SR, ktorá otestovala 10 rôznych druhov tresky. 🔬 Treskoslovenská treska a Treska Exklusiv od spoločnosti Ryba Košice obsahujú najvyšší podiel mäsa z tresky - až 46 %, tak ako si vyžaduje tradičná receptúra ČSN.„


Za Víťazmi Treska treskoslovenská aTreska Exklusiv od Ryby Košice sa tiež so známkou veľmi dobre skončili tresky v majonéze značiek COOP, CLEVER, K-Classic, Tesco a Treska Exklusiv Preto Ryba Žilina.

O stupeň horšie so známkou dobre skončili: Nautica z Lidlu a Treska v majonéze od Ryby Košice. Na konci so známkou priemerne skončila Treska Preto Ryba Žilina.