Legendárna čokoládová poleva na parené buchty

22.08.2022

Nahraďte klasickú posýpku zo škorice, kakaa či cukru. Pripomeňte si detské časy a buchty na pare môžete vylepšiť legendárnou čokoládovou polevou.

Foto: dedinsky.sk
Foto: dedinsky.sk

Potrebujete:

  • 3 pásiky čokolády na varenie,
  • štvrť litra mlieka,
  • 100g masla,
  • 5 lyžíc kryštálového cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 1 balenie čokoládového pudingu.

Recept na parené buchty nájdete tu >>

Postup:

  • Cukor si na panvici pripravíte na miernom ohni na karamel. Keď sa roztopí, pridajte maslo a následne čokoládu. Miešajte.
  • Ako posledné prilejte mlieko rozmiešané s pudingom.
  • Nechajte zovrieť a buchty môžete polevou poliať.

Tip:

Ak vám (pri robení buchiet) zostal džem, pridajte do varenia aj 1 ČL džemu. Overený je višňový.