Legendárna čokoládová poleva na parené buchty
22.08.2022
Nahraďte klasickú posýpku zo škorice, kakaa či cukru. Pripomeňte si detské časy a buchty na pare môžete vylepšiť legendárnou čokoládovou polevou.

Foto: dedinsky.sk
Potrebujete:
- 3 pásiky čokolády na varenie,
- štvrť litra mlieka,
- 100g masla,
- 5 lyžíc kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 balenie čokoládového pudingu.
Postup:
- Cukor
si
na panvici pripravíte
na miernom
ohni
na karamel. Keď
sa roztopí, pridajte
maslo a
následne
čokoládu. Miešajte.
- Ako posledné prilejte mlieko rozmiešané s pudingom.
- Nechajte zovrieť a buchty môžete polevou poliať.
Tip:
Ak vám (pri robení buchiet) zostal džem, pridajte do varenia aj 1 ČL džemu. Overený je višňový.
