Dopraj si pochúťku iba tak: Zemiakový šnicel
Máš chuť na klasický rezeň v strúhanke, ale odrazu zistíš, že došlo mäso v mrazáku? Nevadí, vytiahneš zemiaky!
Lebo zemiaky na milión spôsobov hladošov nikdy nesklamú a dokážu sa zmeniť na zaujímavú pochúťku. Aj vtedy, keď ich vypražíš v trojobale ako klasický rezeň.
V tejto podobe sú vhodné ako snack. Môžeš s nimi rátať aj ako s prílohou k hlavnému jedlu namiesto hranoliek alebo krokiet.
Recept zverejnila na Daj recept! - Uvarsito.sk pani Jeanette z Levíc.
Potrebuješ:
- zemiaky,
- soľ,
- hladká múka,
- 2 vajcia,
- olej na vysmážanie
- na dochutenie použite tatársku omáčku, kečup alebo dresing.
Postup:
Zemiaky nakrájaš na polcentimetrové plátky. Posolíš ich, následne obalíš ako rezeň v múke, vajciach a strúhanke. Na rozohriatej panvici ich potom vysmazíš do zlatista.
Autorka receptu upozorňuje, zemiaky pred vyprážaním nepredvaríme. Varené by sa totiž ťažšie obaľovali a mohli by sa rozpadnúť.