Dopraj si pochúťku iba tak: Zemiakový šnicel

01.10.2020

Máš chuť na klasický rezeň v strúhanke, ale odrazu zistíš, že došlo mäso v mrazáku? Nevadí, vytiahneš zemiaky!

Zdroj: Daj recept! - uvarsito.sk
Zdroj: Daj recept! - uvarsito.sk

Lebo zemiaky na milión spôsobov hladošov nikdy nesklamú a dokážu sa zmeniť na zaujímavú pochúťku. Aj vtedy, keď ich vypražíš v trojobale ako klasický rezeň.

V tejto podobe sú vhodné ako snack. Môžeš s nimi rátať aj ako s prílohou k hlavnému jedlu namiesto hranoliek alebo krokiet.

Recept zverejnila na Daj recept! - Uvarsito.sk pani Jeanette z Levíc.

Potrebuješ:

  • zemiaky,
  • soľ,
  • hladká múka,
  • 2 vajcia,
  • olej na vysmážanie
  • na dochutenie použite tatársku omáčku, kečup alebo dresing.

Postup:

Zemiaky nakrájaš na polcentimetrové plátky. Posolíš ich, následne obalíš ako rezeň v múke, vajciach a strúhanke. Na rozohriatej panvici ich potom vysmazíš do zlatista.

Autorka receptu upozorňuje, zemiaky pred vyprážaním nepredvaríme. Varené by sa totiž ťažšie obaľovali a mohli by sa rozpadnúť.