Ľudová pochúťka za pár minút: Vysmážaná brokolica v trojobale

19.11.2020

Vysmážaná brokolica v trojobale namiesto karfiolu. Tak to je vec! Týmto obedom nič nepokazíš a ešte si pochutíš.

Sebavedomo ju ponúkni návšteve, ktorá sa na obed rúti k tebe. Recept je od tety. Keď ma ponúkla takouto brokolicou, dodala, že ju doma uprednostňujú pred legendárnym vysmážaným karfiolom.

No, veď posúďte sami.

Potrebuješ:

  • brokolicu
  • na trojobal: 2 vajcia, hladkú múku a strúhanku
  • štipku soli
  • olej na vysmážanie
Louis Hansel @shotsoflouis / Unsplash
Louis Hansel @shotsoflouis / Unsplash

Postup

Je presne taký istý, ako by ste vysmážali zmieňovaný karfiol.

  • Brokolicu povar v slanej vode 5-10 minúť. Pozor, nech nie je úplne mäkká, aby sa pri obaľovaní v strúhanke nerozpadla.
  • Po vytiahnutí z hrnca nechaj brokolicu vychladnúť.
  • Nasleduje klasický postup. Kvety brokolice obaľte v hladkej múke, vo vajci a následne obsypte v strúhanke.
  • Ak chcete poctivý trojoal, celý proces zopakujte ešte raz. Múka-vajce-strúhanka.
  • Vysmážaj v horúcom oleji do zlatista, následne brokolicu nechaj odkvapkať v servítkoch, aby sa zbavila zbytočného tuku.
  • Podávaj napríklad s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.