Pečené lievance z banánovo-jablčnej keto-kaše

26.02.2021

Lievance sú klasika. Urobte si ich aj inak.

Článok je v spolupráci s KetoMix

Čo budete potrebovať (1 porcia)

  • odmerku banánovo-jablčnej kaše KetoMix (môže byť aj čokoládová)
  • lyžičku chia semienok alebo maku
  • štipku škorice
  • jeden bielok
  • lyžicu tvarohu
  • vanilkovú príchuť KetoMix

Postup

Odmerku banánovo-jablčnej kaše KetoMix rozmiešajte v cca. 100 mililitroch studenej vody. Lyžičku chia semienok alebo maku premiešajte so škoricou.

Bielok vyšľahajte do tuhého snehu a zľahka vmiešajte do kaše. Zmes bielka a kaše dajte na ples vystlanej papierom na pečenie.

Ukladajte pomocou lyžice 6 bochníkov, pečte pri teplote 200 °C cca 12 minút do zlatista.

Na ozdobu lievancov rozmiešajte vrchovatú lyžicu nízkotučného tvarohu s polovicou lyžice vanilkovej príchute KetoMix.

Každý lievanec ozdobte na sucho opraženými vlašskými orechami, môžete posypať škoricou.