Pečené lievance z banánovo-jablčnej keto-kaše
Lievance sú klasika. Urobte si ich aj inak.
Článok je v spolupráci s KetoMix
Čo budete potrebovať (1 porcia)
- odmerku banánovo-jablčnej kaše KetoMix (môže byť aj čokoládová)
- lyžičku chia semienok alebo maku
- štipku škorice
- jeden bielok
- lyžicu tvarohu
- vanilkovú príchuť KetoMix
Postup
Odmerku banánovo-jablčnej kaše KetoMix rozmiešajte v cca. 100 mililitroch studenej vody. Lyžičku chia semienok alebo maku premiešajte so škoricou.
Bielok vyšľahajte do tuhého snehu a zľahka vmiešajte do kaše. Zmes bielka a kaše dajte na ples vystlanej papierom na pečenie.
Ukladajte pomocou lyžice 6 bochníkov, pečte pri teplote 200 °C cca 12 minút do zlatista.
Na ozdobu lievancov rozmiešajte vrchovatú lyžicu nízkotučného tvarohu s polovicou lyžice vanilkovej príchute KetoMix.
Každý lievanec ozdobte na sucho opraženými vlašskými orechami, môžete posypať škoricou.