Pečený losos so zeleninovou ryžou
Pečený losos s konjakovou ryžou je ideálne jedlo pre redukčný režim, alebo len na spestrenie či odľahčenie jedálnička.
![Foto: Slim Pasta](https://52bb46281f.clvaw-cdnwnd.com/9a94b6f822bba01b0f4f0b5c97579b59/200000731-b1abeb1ac1/Sni%CC%81mka%20obrazovky%202022-01-09%20o%2011.36.37.jpg?ph=52bb46281f)
Článok je v spolupráci so Slim Pasta
Losos je skvelým zdrojom bielkovín, omega-3 mastných kyselín, draslíka a vitamínov skupiny B. Konjaková ryža s minimálnym obsahom sacharidov je zase bohatým zdrojom vlákniny glukomanan.
Ingrediencie pre 1 osobu:
• 100 g Slim Pasta ryže v náleve,
• 150 g lososa,
• 100 g ľubovoľnej zeleniny,
• 20 g cibule,
• 15 g oleja,
• 20 g strúhaného parmezánu,
• korenie.
Ako na to
Rúru zohrejte na teplotu 200 ° C a dno plechu vysteľte papierom alobalom. Filet z lososa osušte papierovou utierkou, potrite troškou olivového oleja a pečte 4-6 minút.
Medzitým orestujte na rozpálenom oleji najemno nakrájanú cibuľu, pridajte pokrájanú zeleninu, konjakovú ryžu (pred použitím prepláchnite studenou vodou) a chvíľu restujte.
Následne vyberte lososa z rúry a môžete servírovať. Na záver posypte nastrúhaným parmezánom.