Recept, keď dochádzajú nápady: Šéfkuchar Michal Konrád prezradil, ako varí obľúbené kuracie soté

30.08.2023

Keď neviete čo dať do hrnca, zachráni vás taká širokospektrálna „slovenská" pochúťka, akou je kuracie soté s ryžou.

Niekto ho uvarí husté ako betón, inde ho servírujú vodnaté. Ako má správne soté vyzerať?

„Nemáme kľúč, ktorý hovorí o tom, že toto je to správne soté," priznáva v rozhovore pre Aktuality.sk šéfkuchár Michal Konrád.

Hladošom však prezradil zopár rád, aby si na soté naozaj pochutili a nebol to len akýsi obed typu „z núdze cnosť".

„Ja ho robím tak, že pokrájané mäsko namarinujem a dám tam koreniny podľa pocitu, ktorý v tej chvíli mám. Zarestujem si ho na panvici. Nedávam do nej veľa šťavy, aby som ho nemusel zahusťovať," upozornil.

„Múku doma nepoužívam, len sem-tam tapiokový škrob na zahustenie. Vždy mäso podlejem len takým množstvom vody alebo vývaru, aby malo šťavu a aby to tam príliš neplávalo. Potom ho nemusím dodatočne zahusťovať," poradil známy šéfkuchár.

Celý môj rozhovor s Michalom Konrádom si prečítate na Aktuality.sk TU.