Zapečené plnené papriky

01.04.2021

Plnené papriky sú stálicami slovenskej kuchyne. Mnohí z nás tento recept poznajú už od detstva.

Foto: Slim Pasta
Foto: Slim Pasta

Článok je v spolupráci so Slim Pasta

Maminky nám ich servírovali s mletým mäsom, paradajkovou omáčkou a niekedy s knedľou či zemiakmi. My sme pre vás vybrali odľahčený variant a papriky pripravili na vegetariánsky spôsob.

Namiesto mäsa sme použili konjakovú ryžu Slim Pasta so zmesou olív, jarnej cibuľky, špenátu a syra. Konjaková ryža dá tomuto receptu punc „diétny", pretože je úplne bez sacharidov a má len 6 kcal na 100 g.

Navyše je plná vlákniny glukomanan, ktorá vás perfektne zasýti.

1 porcia

Ingrediencie:

  • 1 balenie konjakovej ryže Slim Pasta
  • 3 menšie papriky
  • 50 g gorgonzoly
  • 1 ks mozzarelly
  • čerstvý baby špenát
  • čierne olivy
  • jarná cibuľka
  • mleté čierne korenie, soľ

Zmes vystačí na naplnenie dvoch veľkých paprík. Ak si vyberiete menšie papriky, naplníte ich zmesou tri.

Postup:

Zohrejte rúru na teplotu 180 °C. Papriky umyte, očistite a nakrájajte na polovičky alebo tretiny. Teraz si pripravte náplň. Vyberte ryžu Slim Pasta z obalu a prepláchnite ju pod tečúcou vodou.

Pripravte si misku na zmes, do ktorej dajte ryžu, pokrájané čierne olivy, rozdrobenú gorgonzolu, hrsť nasekaného čerstvého špenátu a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.

Zmes dochuťte soľou, čiernym korením a všetko premiešajte. Teraz začnite postupne plniť papriky. Keď budete mať papriky naplnené, posypte ich nastrúhanou mozarellou, vložte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte zapiecť.

Zapekajte cca 15 minút, kým nebude syr dozlata zapečený.

TIP: ak máte radi bylinky, vyskúšajte pridať do náplne napríklad koriander alebo bazalku.
Dobrú a ľahkú chuť!