Avokádové guacamole so zapečenými keto nachoskami

08.05.2021

Premýšľate, čo si dať na obed či večeru? Niečo iné, niečo zaujímavé, neopozerané? Niečo k telke alebo len tak si zamaškrtiť? Ak vás prešla chuť na našu kuchyňu, vyskúšajte niečo nové. Mexické.

Nachos. Foto: KetoMix
Nachos. Foto: KetoMix

Článok je v spolupráci s KetoMix

Čo budete potrebovať:

  • KetoMix nachos,
  • KetoMix Vajonézu,
  • zrelé avokádo,
  • 2 kusy mini paradajok,
  • šalotku,
  • koriander,
  • červenú chilli papričku,
  • soľ, čierne korenie,
  • stopkový zeler,
  • zelenú papriku,
  • cuketu,
  • strúhaný nízkotučný syr.

Postup:

  • Dužinu avokáda vyberte pomocou lyžice, zbavte kôstky a vložte do misky.
  • Šalotku a koriander nakrájajte nadrobno, červenú chilli papričku nakrájajte na kolieska (jej množstvo necháme na vás, podľa toho, ako pikantné to máte radi).
  • Všetko dajte do misky s avokádom a vidličkou rozotrite. Pridajte KetoMix Vajonézu, čierne korenie, soľ a pár kvapiek citróna alebo limetky. Nechajte vychladnúť v chladničke.
  • Stopkový zeler, papriku a cuketu nakrájajte na drobné kocky a vložte do zapekacej misy. Na zeleninu poukladajte KetoMix nachos a posypte syrom (ak ste v 1. fáze, syr vynechajte).
  • Dajte piecť do rúry pri teplote 170 °C na 15 minút.
  • Podávajte teplé spolu s nátierkou quacamole.