Máte radi poéziu? Čítajte blog Nejedna báseň
Ak si chcete na internete – okrem vážnych a neraz aj negatívnych správ – prečítať príjemné veci, všimnite si novinku.
V prírode sa jej vyhýbate, teraz s ňou však rátajte na tanieri. Vyskúšajte recept, ktorého ingredienciou je aj žihľava.
Článok je v spolupráci so SlimPasta
Čo budete potrebovať?
Na guľôčky:
Na omáčku:
Postup:
Cuketu a očistené šampiňóny nastrúhajte na hrubom strúhadle (nožičky šampiňónov ponechajte na ďalšie použitie). Cibuľku nakrájajte najemno a nechajte ju speniť na panvici na troške olivového oleja.
Pridajte nastrúhanú cuketu a šampiňóny, osoľte a za občasného miešania nechajte zmäknúť a odpariť prebytočnú tekutinu.
Do vychladnutej zmesi pridajte odmerku KetoMix syrovej alebo zeleninovej omelety, morčacie mäso, pridajte nasekanú pŕhľavu alebo bylinky a všetko rukou dôkladne premiešajte.
V dlani vyváľajte guľôčky a pečte ich v rúre zohriatej na 180 °C asi 15-20 minút podľa veľkosti. Na omáčku si nakrájajte cuketu, nožičky šampiňónov a cibuľu.
Všetko krátko orestujte na oleji, pridajte vývar (alebo vodu), smotanu a nechajte asi 10 minút pod pokrievkou bublať.
Všetko rozmixujte do hladka, dolaďte konzistenciu a dochuťte.
Hotové jedlo podávajte ozdobené plátkami šampiňónov, posypané čerstvými lístkami byliniek a ako prílohu si vyberte bezscharidové konjakové cestoviny.
Ak si chcete na internete – okrem vážnych a neraz aj negatívnych správ – prečítať príjemné veci, všimnite si novinku.