Žihľava v recepte: Morčacie cuketové guľôčky s konjakovými cestovinami

27.04.2021

V prírode sa jej vyhýbate, teraz s ňou však rátajte na tanieri. Vyskúšajte recept, ktorého ingredienciou je aj žihľava.

Foto: SlimPasta
Foto: SlimPasta

Článok je v spolupráci so SlimPasta

Čo budete potrebovať?

Na guľôčky:

  • omeletu KetoMix so syrovou alebo zeleninovou príchuťou,
  • 100 g morčacieho mäsa,
  • 150 g cukety,
  • 150 g šampiňónov,
  • olivový olej,
  • malú červenú cibuľku alebo šalotku,
  • soľ, korenie,
    hrsť pŕhľavy alebo byliniek podľa chuti.

Na omáčku:

  • 1 cibuľu,
  • 300 g cukety,
  • 8 šampiňónov,
  • vodu alebo zeleninový vývar,
  • 100 ml smotany.

Postup:

Cuketu a očistené šampiňóny nastrúhajte na hrubom strúhadle (nožičky šampiňónov ponechajte na ďalšie použitie). Cibuľku nakrájajte najemno a nechajte ju speniť na panvici na troške olivového oleja.

Pridajte nastrúhanú cuketu a šampiňóny, osoľte a za občasného miešania nechajte zmäknúť a odpariť prebytočnú tekutinu.

Do vychladnutej zmesi pridajte odmerku KetoMix syrovej alebo zeleninovej omelety, morčacie mäso, pridajte nasekanú pŕhľavu alebo bylinky a všetko rukou dôkladne premiešajte.

V dlani vyváľajte guľôčky a pečte ich v rúre zohriatej na 180 °C asi 15-20 minút podľa veľkosti. Na omáčku si nakrájajte cuketu, nožičky šampiňónov a cibuľu.

Všetko krátko orestujte na oleji, pridajte vývar (alebo vodu), smotanu a nechajte asi 10 minút pod pokrievkou bublať.

Všetko rozmixujte do hladka, dolaďte konzistenciu a dochuťte.

Hotové jedlo podávajte ozdobené plátkami šampiňónov, posypané čerstvými lístkami byliniek a ako prílohu si vyberte bezscharidové konjakové cestoviny.