Karlovarská knedľa, urobíš ju ľavou-zadnou

01.04.2020

A teraz sa podrž. Tvoja tradičná karlovarská knedľa bude vlastne z obyčajných rožkov z obchodu. Lebo tieto recepty nechcú čitateľa týrať. Sú príjemné. Nežiadajú, aby si pre suprové knedle piekol doma blbé rožky alebo žemle.

Pre 4 hlavy potrebuješ:

  • 10 aspoň jednodňových rožkov z obchodu
  • 2 vajcia
  • pár stoniek pažítky
  • pár lístkov čerstvej bazalky
  • 2 dcl vlažného mlieka
  • štipku soli
  • potravinársku fóliu

Urob si ju:

  • Rožky rozmnožíš na kolieska a šupneš ich do veľkej misy. Prileješ tam vlažné mlieko, 2 žĺtka a posolíš. Pridáš aj nadrobno pokrájanú pažítku s bazalkou. Bielka metličkovým mixérom vyšľaháš na sneh a ten následne dodáš do misy. Vyšľahané bielka zväčšia svoj objem a uľahčia tvoj úmysel pri miesení budúcej knedle.
  • Ideálne rukou vymiesiš hustú masu a strčíš ju do chladničky na 20-30 minútový chillout.
  • Nadišiel čas z masy vytvoriť 2 valčeky, ktoré potom zabalíš do kuchynskej fólie. Valčeky nech sú aspoň v 2 vrstvách fólie.
  • Budúce knedlíky hodíš do hrnca s vriacou vodou a 20-30 minúť necháš variť.
  • Cez vriaci kúpeľ naboptnajú a keď príde čas, vyberieš ich, vyzlečieš z fólie a necháš vychladnúť.

Servíruj ich k dobrému maďarskému guľášu. Nájdeš ho tu:

Rozbehni tento blog. Ak sa ti páči, zdieľaj a lajkuj recepty. Nech o ňom vie čo najviac ľudí. Veľká vďaka :)