Vyvoňaná pomarančovo-čokoládová bábovka
Pečenie bábovky nemusí byť žiadna nuda. Dá sa pri nej fantazírovať. A je na vás, s akými príchuťami ju upečiete a ponúknete doma, aby ste si zamaškrtili.
Polievka z húb (najmä hríbová) je jednou z najpopulárnejších v tejto krajine. To znamená, že by si ju mal/a zvládnuť. Ak nad ňou uvažuješ, vrháš sa do úspechu!
Naložiť
ju na tanier a pochváliť sa slovenskou klasikou, to je vec na
nezaplatenie.
Ostatní spolujedáci budú nadšení. Aj napriek tomu, že do nej neprskneš smotanu na varenie alebo ju nepripravíš na kyslo.
Ak nie je práve hríbové obdobie, v tomto recepte počítaš s trochou hríbov a šampiónmi.
Ako by to bolo, aby klasika nepozostávala iba z niekoľkých ingrediencií. Okrem húb sa spoľahni na zemiaky či pór.
Ale všetko pekne podrobne.
Keď všetky suroviny v hrnci zmäkli, zmixuj ich tyčovým mixérom. Je na tebe, či chceš mať redšiu alebo hustejšiu polievku. Hustotu reguluješ mixovaním.
Dobrú chuť.
Pečenie bábovky nemusí byť žiadna nuda. Dá sa pri nej fantazírovať. A je na vás, s akými príchuťami ju upečiete a ponúknete doma, aby ste si zamaškrtili.
Pre niektoré gazdinky je pečenie sviatočných koláčov počas predvianočného zhonu skôr stres ako potešenie. Netreba si z toho však robiť ťažkú hlavu.
Čo s hruškami, ktoré čakajú na osud u teba v kuchyni? Jeden nápad by tu bol. Výborný koláčik.