Tip na zdravú večeru: Ako spraviť svieži a chutný šalát

13.04.2021

Aj mäso, aj zdravá zeleninová príloha. Tu máš riešenie požiadavky zdravej večere, pri ktorej zostane ovca celá aj vlk (ty) nažratý. A bez výčitky.

Zeleninovú šalát s kuracím mäsom
Zeleninovú šalát s kuracím mäsom

Zloženie tohto šalátu nie je žiadnou kuchárskou prácou.

Ide však o radu, ako urobiť šalát k osmahnutému mäsku sviežo a chutne. Veľkým tromfom v ňom je využitie citrónu a medu.

Keď si odmyslíš vysmažené kuracie prsia (na obrázku), na šalát potrebuješ:

  • hlávkový šalát (alebo čínsku kapustu)
  • 2 paradajky
  • 2 veľké lyžice medu
  • štipku soli
  • citrónovú kôru z polovice citróna + šťavu z neho
  • malú cibuľu
  • 2 veľké lyžice octu
  • ½ šalátovej uhorky
  • 2 veľké lyžice džúsu (mangového/pomarančového...)

Postup:

Hlávkový šalát pokrájaj v mise na na menšie kúsky. Jeho množstvo je na tebe. Ja som dal polovicu „kvetu".

Do misy ďalej pridaj nadrobno pokrájané paradajky, nastrúhanú citrónovú kôru, lyžice medu a octu, soľ, nadrobno nakrájanú cibuľu a plátky uhorky.

Zmiešaj a nechaj šalát v chladničke aspoň pol hodiny. Aby sa chute prepojili.

Môžeš ho podávať k mäsu, alebo mäso pokrájaš na malé kúsky a zamiešaš v mise.

Sleduj recepty aj na Facebooku

Ďalšie recepty

Národné jedlo? Taký zemiakový šalát ti na sviatok, Vianoce či Veľkú noc urobia takmer všade na Slovensku.