Tip na zdravú večeru: Ako spraviť svieži a chutný šalát
Aj mäso, aj zdravá zeleninová príloha. Tu máš riešenie požiadavky zdravej večere, pri ktorej zostane ovca celá aj vlk (ty) nažratý. A bez výčitky.
Zloženie
tohto šalátu nie je žiadnou kuchárskou prácou.
Ide však o radu, ako urobiť šalát k osmahnutému mäsku sviežo a chutne. Veľkým tromfom v ňom je využitie citrónu a medu.
Keď si odmyslíš vysmažené kuracie prsia (na obrázku), na šalát potrebuješ:
- hlávkový šalát (alebo čínsku kapustu)
- 2 paradajky
- 2 veľké lyžice medu
- štipku soli
- citrónovú kôru z polovice citróna + šťavu z neho
- malú cibuľu
- 2 veľké lyžice octu
- ½ šalátovej uhorky
- 2 veľké lyžice džúsu (mangového/pomarančového...)
Postup:
Hlávkový šalát pokrájaj v mise na na menšie kúsky. Jeho množstvo je na tebe. Ja som dal polovicu „kvetu".
Do misy ďalej pridaj nadrobno pokrájané paradajky, nastrúhanú citrónovú kôru, lyžice medu a octu, soľ, nadrobno nakrájanú cibuľu a plátky uhorky.
Zmiešaj a nechaj šalát v chladničke aspoň pol hodiny. Aby sa chute prepojili.
Môžeš ho podávať k mäsu, alebo mäso pokrájaš na malé kúsky a zamiešaš v mise.
Sleduj recepty aj na Facebooku
Ďalšie recepty
Biele pruhy v hydinovom mäse mali byť podľa niektorých internetových správ chorobou. Nie je to pravda a konzumácia takejto časti hydiny je bezpečná.
Zemiakový šalát inak
Národné jedlo? Taký zemiakový šalát ti na sviatok, Vianoce či Veľkú noc urobia takmer všade na Slovensku.
Nahraďte klasickú posýpku zo škorice, kakaa či cukru. Pripomeňte si detské časy a buchty na pare môžete vylepšiť legendárnou čokoládovou polevou.
Mangold je listová zelenina, ktorá je chuťou aj vzhľadom podobná špenátu. V obchodoch sa neobjavuje úplne bežne, čo je škoda.
Do NHL smeruje bronzový Slovák z Pekingu
Bronzový hokejista zo zimnej olympiády v Pekingu Miloš Kelemen opúšťa najvyššiu českú súťaž. Odchádza do NHL.