Treska bez tresky (karfiolová)
Vegáni začnú robiť mexické vlny a tomuto počinu zatlieskajú aj mäsožravci.
Vyskúšal som tresku bez tresky. Inšpirovalo ma Tajomstvo mojej kuchyne, kde bolo toto jedlo prezentované ako „falošná treska".
Odskúšané, poď na to tiež. Fiktívnu úlohu tresky zohrá v tomto prípade karfiol.
Chutilo
a na chuť si prirodzene prídu aj tí, ktorí ryby neobľubujú.
Takúto tresku je možné podávať k čerstvému chrumkavému pečivu ale aj ako prílohu k mäsu.
Potrebuješ:
- ½ karfiolu alebo 1 menší karfiol
2 mrkvy
4-5 kyslých uhoriek (vrátane nálevu)
1 cibuľa
300 g bieleho jogurtu
1 PL octu
2 PL horčice
2 PL medu
soľ
čierne mleté korenie
2 PL olivového oleja
Postup
Do vriacej vody vlož karfiol a mrkvu, pridaj aj trochu octu a soli. Zeleninu var najviac 10 minút - do chrumkava.
Potom
vlož karfiol a mrkvu do ľadovej vody. Vychladené ich následne nastrúhaj (na strúhadle nahrubo)
do misy.
Pridaj k nim nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájané kyslé uhorky. Šupni aj trošku soli a korenia, olivový olej. Všetko premiešaj.
V druhej miske vyrobíš „majonézu": Vymiešaj jogurt so soľou, horčicou a medom. Všetko dochuť tak, aby masa chutila ako zmieňovaná majonéza. Chuť tiež zredukuj nálevom z kyslých uhoriek.
Všetko následne zmiešaj dokopy. Nechaj v chladničke odpočívať, nech sa všetky chute prepoja a môžeš podávať.
Pozri aj ďalšie odskúšané recepty:
Biele pruhy v hydinovom mäse mali byť podľa niektorých internetových správ chorobou. Nie je to pravda a konzumácia takejto časti hydiny je bezpečná.
Zemiakový šalát inak
Národné jedlo? Taký zemiakový šalát ti na sviatok, Vianoce či Veľkú noc urobia takmer všade na Slovensku.
Nahraďte klasickú posýpku zo škorice, kakaa či cukru. Pripomeňte si detské časy a buchty na pare môžete vylepšiť legendárnou čokoládovou polevou.
Mangold je listová zelenina, ktorá je chuťou aj vzhľadom podobná špenátu. V obchodoch sa neobjavuje úplne bežne, čo je škoda.