20.05.2023
Rýchly koláčik: Orechová manna
05.06.2020
Vďačné, rýchle a jednoduché. To je orechová manna, ktorú si môžeš dožičiť k sladkým raňajkám, ku káve alebo ňou pohostíš návštevu.
Ak ideš do toho, autor blogu pripomína, že práve čítaš jednoduchý recept a neexistuje už nič viac, čo by sa k nemu zišlo dodať.
Nahádžeš do hrnca,
upečieš a ješ.
Takže: nachystaj
si
suroviny a do hodiny koláčik vyťahuješ z rúry.
Potrebuješ:
- 200 g hladkej múky
- 120 g práškového cukru
- 2 pudingy (vanilkové)
- 1 väčšiu hrsť vlašských orechov
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 4 vajcia
- 200 ml oleja
- ¾ tabličkek z horkej čokolády
- 2 ml mlieka
- 1 hrubší pásik poctivého masla
A teraz si môžeš laknúť uvarsito.sk aj na Facebooku :)
Upeč si ju:
Riadny postup na mannu ani neexistuje. Ale pre detailistov poslúži toto:
-
Všetky
suroviny vlož do misy a zmiešaj tyčovým mixérom. Popri tom si
daj rozpustiť čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli.
- Následne roztopenú čokoládu pridaj do misy a ešte zmiešaš.
-
Potom vylej všetko do vymúčenej formy na biskupský chlebíček.
- Povrch
posyp rozkrájanými orechmi. Autor pridal aj čokoládobé zdobítka. (Ak chceš mať oriešky aj vo vnútri koláčika, prosím. Iniciatíve sa medze nekladú)
- Zaplnenú formu strč do trúby na 45 minút a peč na 180 stupňoch. Všetko záleží od tvojej rúry. (Môže sa stať, že manne tento čas stačiť nebude a strávi tam možno hodinu. Takže po 45 minútach koláčik radšej skontroluj špajdľou.)
Tip: ak si chceš mať orechovú mannu ako súčasť raňajok, namaž si ju džemom alebo nutelou :)