Rýchly koláčik: Orechová manna

05.06.2020

Vďačné, rýchle a jednoduché. To je orechová manna, ktorú si môžeš dožičiť k sladkým raňajkám, ku káve alebo ňou pohostíš návštevu.

Ak ideš do toho, autor blogu pripomína, že práve čítaš jednoduchý recept a neexistuje už nič viac, čo by sa k nemu zišlo dodať.

Nahádžeš do hrnca, upečieš a ješ.

Takže: nachystaj si suroviny a do hodiny koláčik vyťahuješ z rúry.

Potrebuješ:

  • 200 g hladkej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 2 pudingy (vanilkové)
  • 1 väčšiu hrsť vlašských orechov
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 vajcia
  •   200 ml oleja
  • ¾ tabličkek z horkej čokolády
  • 2 ml mlieka
  • 1 hrubší pásik poctivého masla

A teraz si môžeš laknúť uvarsito.sk aj na Facebooku :)


Upeč si ju:

Riadny postup na mannu ani neexistuje. Ale pre detailistov poslúži toto:

  • Všetky suroviny vlož do misy a zmiešaj tyčovým mixérom. Popri tom si daj rozpustiť čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli.
  • Následne roztopenú čokoládu pridaj do misy a ešte zmiešaš.
  • Potom vylej všetko do vymúčenej formy na biskupský chlebíček.
  • Povrch posyp rozkrájanými orechmi. Autor pridal aj čokoládobé zdobítka. (Ak chceš mať oriešky aj vo vnútri koláčika, prosím. Iniciatíve sa medze nekladú)
  • Zaplnenú formu strč do trúby na 45 minút a peč na 180 stupňoch. Všetko záleží od tvojej rúry. (Môže sa stať, že manne tento čas stačiť nebude a strávi tam možno hodinu. Takže po 45 minútach koláčik radšej skontroluj špajdľou.)

Tip: ak si chceš mať orechovú mannu ako súčasť raňajok, namaž si ju džemom alebo nutelou :)